23 Aralık 2007 Pazar

D-smart nedir eksileri artıları ne işe yarar tüm soruların cevapları



D-Smart nedir?
Dijital platform özellikleri ile normal uydu alıcısı özelliklerini bir araya getiren, aylık abonelik sistemi olmayan ileri teknoloji ürünüdür.

Kurulum ücretli midir? Ücreti nedir?

Kurulum ücreti kullanılan ekipmana ve bölgelere göre değişebilir. D-Smart’ı satın almayı düşündüğünüz yetkili bayi size en doğru bilgiyi verecek. ancak vitrinde gördüm geçen 250 ytl yazıyodu hagi ekipmanlar dahil bilmem :)

Tek bir D-Smart ile en fazla kaç televizyona yayın alabilirim?
Tek bir D-Smart ile aynı yayını izlemek koşuluyla birden fazla televizyondan yayın alınabilir. TV’lerin farklı kanal gösterebilmeleri için ayrı birer D-Smart uyumlu dijital uydu alıcısına bağlı olmaları gerekmektedir. (Scart, RF ve Video girişlerini kullanarak).

Hangi kanalları izleyebiliyorum?
D-Smart ile 100′den fazla ulusal, yerel ve yabancı kanalı izleyebilirsiniz. D-Smart?ın kullanıcılarına özel sunduğu Discovery Channel, Animal Planet, Discovery Science, Discovery Civilisation, World Fashion, Movie Smart 1-2, Comedy Smart’ın yanı sıra yetişkinlere yönelik erotik içerikli kanalları ve interaktif kanalları (son dakika ve ekonomi haberleri, hava durumu, günlük fal, yemek tarifi, diyet önerileri, oyunlar) izleyebilirsiniz. Ayrıca 250. kanaldaki TV Dershane uygulaması sayesinde TV üzerinden ÖSS deneme sınavları çözebilirsiniz. Ayrıca, Hotbird uydusuna bakan bir çanak anteniniz varsa, yüzlerce yabancı kanalı da şifresiz olarak izleyebilirsiniz.







Ücretler hakkında sorular ve cevapları

Aylık bir ödeme yapılacak mı?
D-Smart satın alırken ödediğiniz ücret dışında, aylık hiçbir ücret ödemezsiniz. Mevcut durumda faydalandığınız hizmetler için ileride hiçbir ücret talep edilmeyecektir.(şimdilik ilerde bi sakat yapmazlarsa tabi)

Evime fatura gelecek mi?
Hayır. D-Smart’ta aylık abonelik sistemi yoktur.

D-Smart sisteminin (çanak, uydu alıcısı, smartcard) mülkiyeti kime aittir?
D-Smart sisteminin mülkiyeti tüketiciye aitmiş
D-Smart nasıl kullanılır?

Uydu alıcısı kullanıcısı iseniz yapmanız gereken D-Smart’ı TV’nize bağlamak ve çağrı merkezimizi arayarak ücretsiz aktivasyon işlemini yaptırmaktır; böylece anında D-Smart ayrıcalıklarından yararlanmaya başlayabilirsiniz. Uydu alıcı kullanıcısı değilseniz, çanak anten kurulumu ve diğer gerekli ekipman (LNB, kablolama) ile en kısa zamanda D-Smart ayrıcalıklarından yararlanmaya başlamanız mümkündür. Bayilerimiz kurulum için size yardımcı olacaktır.
Aktivasyon işlemi nedir, ücretli mi?
Aktivasyon işlemi smartcard ile D-Smart’ın uydudan bir sinyal gönderilerek birbiri ile çalışır hale getirilmesi işlemidir. Bu sayede D-Smart kanallarından ve interaktif hizmetlerden faydalanabilirsiniz. Aktivasyon işlemi çağrı merkezi tarafından ücretsiz olarak yapılır.

not:Yazıların bazıları alıntıdır